Mainos
Mainos

Ranskan presidentti Macron: Assad voi pysyä vallassa Syyriassa

Presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttäminen vallasta ei ole enää Ranskan päätavoite Syyrian konfliktissa, sanoo presidentti Emmanuel Macron.

Macronin mukaan myös kansainvälisen yhteisön tärkeimmän tavoitteen tulisi olla taistella maassa olevia ääriryhmiä, kuten Isisiä vastaan. Macron sanoi, ettei kannata Assadin syrjäyttämistä, koska sopivaa vaihtoehtoa tämän seuraajaksi ei ole löydetty.

Assadia vastaan taistelevan Syyrian opposition riveissä Macronin lausunto otettiin vastaan tyrmistyneenä.

– Hävetköön Ranska, jonka johtaja Emmanuel Macron ei pidä Basharia vihollisenaan tai ihmiskunnan vihollisena, Syyrian vastarintaliikettä edustava Ahmed Ramadan kirjoitti Twitterissä.

Macron näkee Assadin syrjäyttämisen sijaan Syyriassa kaksi tärkeää tavoitetta.

– Linjani on selkeä: ensinnäkin taistella täysillä terroristiryhmiä vastaan. He ovat vihollisiamme... Tarvitsemme kaikkien yhteistyötä heidän hävittämisekseen, etenkin Venäjän. Toiseksi: Syyrian tilanteen vakauttaminen, en tahdo epäonnistunutta valtiota.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme