Mainos
Mainos

Raportti Nuuksiosta: Täältä Nela Utkinaa nyt etsitään

MTV Uutiset vieraili järvellä, jossa poliisi aikoo jatkaa kadonneen Nela Utkinan etsintöjä.

Pitkä Saarijärvi on pieni tummavetinen järvi Nuuksion kansallispuistossa. Siinä ei vastoin nimeään ole ainuttakaan saarta.

Järvi ei ole merkityn reitin varrella, vaan sinne päästäkseen on kuljettava sivuun noin vartin patikkamatkan verran. Haukkalammen suositulta retkeilykeskukselta patikoitavaa kertyy noin puoli tuntia, Kattilan linja-autopysäkiltä matka on pidempi.

Normaalisti järvelle eksyy harvakseltaan retkeilijöitä. Tänään paikalla on kuitenkin paljon väkeä. Nela Utkinan mysteeri on saanut retkeilijät suuntaamaan Länsi-Nuuksioon. 

Espoolainen Pertti Illman on saapunut järvelle tuttavansa kanssa. Hänelle maasto on tuttua.

– Tämän kokoisia pieniä järviä ja lampia täällä Länsi-Nuuksiossa on paljon. Tämä on kuitenkin ihan musta järvi. Se, että pinnan alla on joku eikä sitä tähän näe, on mahdollista.

Myös Haukkalammella retkeilevä Reijo Juurinen Veikkolasta kertoo, että tapaus puhuttaa paikallisia. Hän arvelee, että tapaturmaan joutuminen ja katoaminen on aina mahdollista, kun liikkuu merkityn reitin ulkopuolella.

– Tämä maasto on mielestäni kuitenkin helppoa kulkea. Maastoesteitä ei ole liikkumiselle. Kallioisella itärannalla on polku. Toinen puoli on hieman soisempaa ja siellä kai liikkuvat vain kalamiehet.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot