Mainos
Mainos

Räsänen: Poliisin esitutkintaa parannettu Auer-jutun jälkeen

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan poliisin esitutkintaprosessia on parannettu merkittävästi Ulvilan murhatutkinnan jälkeen.

Aiempaa suuremmat poliisilaitokset mahdollistavat paremman resurssien käytön vakavien rikosten tutkinnassa, Räsänen huomauttaa.

Ulvilan surman tapahtuessa vuonna 2006 Suomessa oli 90 poliisilaitosta. Sen jälkeen on toteutettu kaksi poliisin organisaatiouudistusta. Viime vuoden alusta poliisilaitoksia on enää 11.

Räsäsen mukaan nykyisessä hallintorakenteessa poliisilaitoksilla on aiempaa paremmat mahdollisuudet valita tutkinnanjohtajiksi kulloinkin tehtävään sopivin henkilö.

– Henkirikosten ja muiden vakavien ja vaativien rikosten esitutkinnan johtaminen edellyttää vankkaa kokemusta, muotoilee ministeri Räsänen sisäministeriön tiedotteessa.

Sisäministeri otti kantaa selvitykseen, jota hän oli vaatinut Ulvilan murhan esitutkinnan puutteista. Muistiota poliisin esitutkintaprosessista on tehty Poliisihallituksessa ja sisäministeriön poliisiosastossa. Sisäministeriö julkaisi muistion tänään.

Tavoitteena on ollut varmistaa, että Anneli Auerin tapaukseen yhdistetyt ongelmat poliisin esitutkinnassa voidaan jatkossa poistaa.

Anneli Auerin mies surmattiin vuonna 2006 kotonaan Ulvilassa. Vaasan hovioikeus vapautti Anneli Auerin murhasyytteestä helmikuussa.

Tuomiossaan oikeus arvosteli poliisin tekemän esitutkinnan puutteita erityisesti teknisessä tutkinnassa. Ratkaisun perusteissa nostettiin esille esimerkiksi se, että teknistä rikostutkintaa ei tehty joka paikassa.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot