Mainos
Mainos

Räsänen: Poliisiylijohtajan rikosepäilyt eivät vaikuttaneet vahvoilta

Edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen näkee poliisiylijohtajan valinnan sujuneen sääntöjen mukaan virkarikosepäilyistä huolimatta. 

Poliisiylijohtajaksi valittua Seppo Kolehmaista epäillään työsyrjinnästä ja työpaikkakiusaamista Poliisiammattikorkeakoulussa, jonka rehtorina hän toimi.

Päivi Räsänen ei ollut Kolehmaista valittaessa enää sisäministeri eikä osallistunut päätöksentekoon. Räsänen kuitenkin katsoo, että Kolehmaisen valinta poliisiylijohtajaksi oli oikea ratkaisu.

– Täytyy lähteä myös näiden korkeissa virossa olevien ja niihin pyrkivien kohdalla siitä, että ihminen on syytön niin kauan kuin hänet on tuomittu. Aika usein käy niin, että henkilö vapautetaan niistä syytteistä. Siinä tapauksessa olisi ongelmallista, jos erittäin pätevä henkilö jäisi valitsematta. Minulle on tullut se käsitys, että Seppo Kolehmainen on erittäin pätevä poliisiylijohtajan tehtävään. 

Räsäsen sanoo saaneensa ministeriaikanaan tiedon Kolehmaisen rikosepäilyistä, mutta Räsäsen mukaan epäilyt eivät vaikuttaneet kovin vahvoilta. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot