Mainos
Mainos

Rasistinen huutelu yltyi käsirysyksi, lahtelaismies veti aseen esiin – epäillään tapon yrityksestä

Lahden Lanun aukiolla 3. elokuuta tapahtunut tapon yritys siirtyy syyteharkintaan.

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Lahdessa 3. elokuuta tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinnan.

Tapahtumat saivat alkunsa Lanun aukion laidalla sijaitsevassa ravintolassa, jossa kaksi lahtelaismiestä oli huudellut rasistisia kommentteja kahdelle ulkomaalaistaustaiselle miehelle.

Huutelu jatkui ravintolan ulkopuolella ja tilanne yltyi käsirysyksi. Toisella lahtelaismiehellä oli hallussaan käsiase, jonka hän yritti laukaista tilanteessa useita kertoja. Ase ei kuitenkaan toiminut, jolloin hän löi toista uhria teräaseella. Uhri sai tilanteessa hengenvaarallisia vammoja.

Päätekijä pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet nopeasti. Poliisi löysi myös maahan piilotetun tekovälineen.

Vuosina 1995 ja 1988 syntyneet lahtelaismiehet ovat olleet vangittuina tapon yrityksestä. Poliisin mukaan myös toisen epäillyn rooli on niin merkittävä, että häntäkin on syytä epäillä todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Jutun yhteydessä epäiltynä on myös kolmas tekijä, jonka epäillään käyttäneen tilanteessa luvanvaraista kaasua ilman lupaa yleisellä paikalla. Häntä on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Myös vastapuolta on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelystä, sillä he osallistuivat tapon yritystä edeltäneeseen tappeluun. Rasistisen huutelun vuoksi tapausta on tutkittu viharikoksena. Poliisin mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet eivät ole turvapaikanhakijoita, ja ovat asuneet Suomessa jo pitkään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme