Mainos
Mainos

Raskaana olevan musliminaisen epäillystä pahoinpitelystä ei vielä esitutkintaa – ”Teonkuvaukset eivät pidä paikkaansa”

Poliisin mukaan eilen mediassa levinneet teonkuvaukset raskaana olevan musliminaisen pahoinpitelystä eivät pidä paikkaansa.

Iltalehti uutisoi eilen, että ulkomaalaistaustaisen, raskaana olevan musliminaisen epäiltiin joutuneen pahoinpidellyksi eilen Helsingin Itäkeskuksessa.

Tänään poliisi vahvistaa, että väitetystä rikoksesta on tehty rikosilmoitus, jossa tapahtumapaikkana on Tallinnanaukio. Mediassa oli eilen esillä myös toinen tapahtumapaikka, metroaseman lippuhalli, mutta se tieto ei pitänyt paikkaansa.

Poliisin mukaan sillä on käytettävissä tapahtuneesta videokuvaa, ja väitetyt teonkuvaukset eivät pidä paikkaansa. Poliisi sanoo, että tilanteessa on ollut mahdollista kulkemisen estämistä sekä tönimistä.

Raskaana olevaa naista on puhutettu, ja hän on ilmoittanut, ettei hänellä ole asiassa vaatimuksia eikä hän saanut vammoja, joiden taustalla olisi tahallinen rikos.

Eilen järkyttynyt nainen kertoi Iltalehdelle, että hänen vaatteensa ja huivinsa olivat aivan revityt. 

Poliisi jatkaa vielä tapahtumien tarkastelua, eikä esitutkintaa ole aloitettu. Päätös mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta tehdään myöhemmin.

Poliisin mukaan täysin ulkopuoliset henkilöt ovat saaneet asiattomia viestejä tilanteen johdosta ja pyytää, että tämän kaltaiset syyllistävät viestittelyt lopetettaisiin. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme