Mainos
Mainos

Rattijuopolla oli vaikeuksia tankata, alkoi kaahata hurjasti – pako päättyi maahan rähmälleen

Poliisi joutui eilen noin iltaseitsemältä takaa-ajoon Vantaalla, kun hätäkeskus sai ilmoituksen päihtyneen oloisesta kuljettajasta.

Mies oli tankannut ilmoituksen mukaan huoltoasemalla polttoainetta autoonsa ja hieman sen ohikin, minkä jälkeen hän oli lähtenyt ajamaan Hämeenlinnantietä etelään nopeuden vaihdellen 80–150 kilometrin tuntinopeudessa. Ohitustilanteissa auto oli lähellä törmätä muiden autojen kylkiin.

Poliisipartio tavoitti auton ja osoitti sille pysähtymiskäskyä. Kuljettaja ei kuitenkaan totellut käskyä vaan jatkoi matkaansa ajamalla muun muassa punaisia päin käyttäen vastaantulevien kaistaa sekä ajamalla 100 kilometriä tunnissa 40 kilometrin nopeusalueella.

Pako jalan päättyi nolosti

Tehtävään osallistui useita partioita, ja lopulta auto saatiin pysäytettyä. Autoa ajanut 36-vuotias mies yritti vielä paeta autosta juoksujalkaa, mutta kaatui maahan mahalleen.

Kuljettajalle suoritetussa seulonta-alkometrikokeessa tulos oli 1,18 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin, jonka jälkeen hänet otettiin kiinni epäiltynä rikoksiin. Kujettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Autossa oli myös yksi matkustaja. Sen enempää kuljettaja kuin matkustajakaan ei osannut kertoa mitään kulkupelinä olleesta autostaan, jossa oli väärät kilvet.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikennerikkomus, huumausaineen käyttörikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme