Mainos
Mainos

"Rattijuopumustapauksissa ei tarvita syyttäjää"

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen uudistaisi myös rattijuopumustapausten käsittelyä.

Hän kertoi MTV3 Uutisten haastattelussa aiemmin tänään, että nykyinen liikennesakkojen järjestelmä pitäisi uudistaa rajulla kädellä, koska se rasittaa liiaksi tuomioistuimia ja syyttäjiä.

Nissinen katsoo, että syyttäjää ei tarvittaisi välikätenä enää selvissä rattijuopumustapauksissakaan.

– Rattijuopumustapaukset, joissa puhalluskokeella todetaan teon luonne, voisi poliisi saattaa asian suoraan tuomioistuimen käsittelyyn. Enää ei tarvittaisi syyttäjää postikonttorin ominaisuudessa, Nissinen toteaa.

– Ei tässä mielestäni kenenkään oikeusturva vaarannu. Meillä on korkeasti koulutettuja ja ammattitaitoisia syyttäjiä. Ei heidän työpanostaan pitäisi tämmöisiin asioihin (selvät rattijuopumustapaukset ja ylinopeudet) käyttää, Nissinen vetoaa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on vahvasti tämän ajatuksen kannalla.

– Meidän tavoite on se, että yhden kosketuksen periaatteella poliisi voisi tehdä nämä asiat, Paatero toteaa.

Sen sijaan törkeät rattijuopumustapaukset menisivät Nissisen ehdotuksen mukaan jatkossakin suoraan syyttäjälle syyteharkintaan. Ajatuksen taustalla on syyttäjien työtaakan helpottaminen. Samalla säästettäisiin kustannuksissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme