Mainos
Mainos

Rauhallinen Aarnio pitkästä tutkintavankeudesta: Jokainen voi kokeilla

Tutkintavankeudesta vapautettu Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio saapui rauhallisena median eteen Helsingin käräjäoikeudessa aamulla.

– Helpottonut ja oikeudenmukainen, Aarnio kuvasi ensimmäisiä tunnelmiaan heti vapauttamisen jälkeen.

Aarnio saapui oikeuden istuntoon pääovesta turvatarkastuksen kautta.

Helsingin käräjäoikeus päätti vapauttaa törkeistä huumerikoksista epäillyn Aarnion keskiviikkona. Oikeuden mukaan Aarnion pitäminen edelleen vangittuna olisi kohtuutonta. 

– Pitkä aika olla yksinään. Jokainen voi kokeilla. Olet koko ajan yksin ajatustesi kanssa. Se on tosi kovaa leikkiä, Aarnio sanoi yli kaksi vuotta kestäneestä tutkintavankeudesta. 

Aarnio sanoo tehneensä eilen niitä tavallisia asioita, joita jokainen ihminen vapaana tekee.

– Eniten olen kaivannut läheisiäni ja ystäviäni, Aarnio sanoi.

– Sanoin eilen oikeudessa, että terveenä pitäisi selvitä tästä. Tämä (vapauttaminen) on askel siihen suuntaan, että voisi selvitäkin, Aarnio sanoi.

Aarnio itsekin tähdensi, että syytteet häntä vastaan eivät ole muuttuneet mihinkään. Syyttäjät vaativat hänelle 13 vuoden vankeustuomiota.

– Nyt pystyn kuitenkin puolustatumaan asianmukaisesti,. kun voin käyttää myös puhelinta ja sähköpostia. Uskon ja toivon, että oikeudenmukaisuus voittaa lopussa.

Aarnio kiistää johtaneensa tuhannen kilon hasisliigaa. Hän ei halunnut ottaa kantaa sihen, onko tutkinnan taustalla osin keskusrikospoliisin kosto.

– Käydään oikeudenkäynti salissa. Viime viikkoina tässä on kuitenkin tullut ilmi, että kaikki toimet eivät ole olleet ihan normaaleja, Aarnio sanoi.

Aarnio lausui myös omasta turvallisuudesta.

– Se on asia joka pitää ottaa huomioon ja perheen turvallisuus.

Aarnio lähetti terveisiä häntä tukeneille ja myös Helsingin huumepoliisille.

– On tehty kovaa työtä ja tulosta täysin lainmukaisesti. Ikävää, että tämä kohdistuu myös (entisiin) alaisiini. Jos joku siirretään sivuun, niin kai se sitten olen minä, Aarnio totesi,Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme