Mainos
Mainos

Rautavaaran perhesurman motiivista lisätietoa: Äiti oli mustasukkainen miehensä työstä

Rautavaaran perhesurmaan liittyi poliisin esitutkinnan mukaan mustasukkaisuutta.

Vuonna 1981 syntynyt nainen tappoi kolme lastaan ja itsensä lokakuun lopulla törmäämällä henkilöautolla linja-autoon. Törmäystä edelsi naisen ja bussissa matkustaneen avopuolison riitely.

 – Todistajien kertomusten mukaan näyttää siltä, että nainen olisi halunnut miehensä jäävän kotiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Mansikka-aho Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Mansikka-ahon mukaan nyt päättyneen esitutkinnan aikana tuli ilmi, että nainen oli ollut mustasukkainen erityisesti miehen matkatyöstä.

– Jo aikaisemmin kerrottiin, että pariskunnalla oli ollut lastenhoitoon liittyvää kinaa. Myöhemmin tuli sitten tämä mustasukkaisuusasia esiin. Se oli lähinnä työhön liittyvää, koska mies oli paljon pois kotoa. Kyseiseen päivään ei silti liittynyt mitään epätavallista, sillä lähes koko avoliiton ajan oli vallinnut samankaltainen tilanne, Mansikka-aho kertoo.

Mansikka-aho ei osaa sanoa, liittyikö mustasukkaisuus mihinkään muuhun kuin työhön, esimerkiksi johonkin henkilöön.

– Yleensä mustasukkaisuuteen liittyy asioita, mutta tätä ei ole päästy tarkemmin selvittämään, koska epäilty on kuollut.

Mansikka-ahon mukaan juttu on kokonaisuudessaan täysin poikkeuksellinen niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

– Kyydissä oli näin pieniä lapsia, koko perhe oli osallisena kolarissa, mutta isä bussissa ja suuri joukko ihmisiä todisti bussissa tekoa edeltänyttä riitaa, Mansikka-aho luettelee.

Poliisi tutki juttua aluksi kolmena murhana, mutta myöhemmin rikosnimikkeet muuttuivat kolmeksi tapoksi. Syynä oli se, ettei poliisi saanut esitutkinnassa mitään viitteitä siitä, että nainen olisi suunnitellut tekoaan ennalta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme