Mainos
Mainos

Ravintola Teatterin järjestysmies pahoinpideltiin

Kaksi miestä ja nainen tuomittiin Helsingin keskustassa sijaitsevan ravintola Teatterin järjestysmiehen pahoinpitelystä sakkoihin.

Oikeussalissa tapahtumia tammikuisena yönä 2013 kuvattiin kaoottisiksi. Valomerkki oli tullut kello 3.30 ja järjestysmiehet olivat poistamassa asiakkaita.

Tapahtumat alkoivat naisten vessasta, jossa 24-vuotias nainen kieltäytyi poistumasta. Hän tönäisi vahtimestaria rintaan ja rimpuili, kun häntä talutettiin ulos.

Myös 24-vuotiaan nuorempi sisar harasi toista järjestysmiestä vastaan. Kun naista heitettiin ulos, hänen olkapäänsä kolahti tuulikaapin oveen. Samaan aikaan 28-vuotias mies seisoi oviaukossa esteenä ja kieltäytyi poistumasta.

Sisarusten veli, 23-vuotias mies kimpaantui siskonsa kohtelusta niin että hän tarttui järjestyksen valvojaa takaapäin kaulasta. Tässä vaiheessa tapahtumiin liittyi toinen parikymppinen mies, joka töni apuun tullutta vahtimestaria.

Ulkopuolella parikymppinen mies kävi painiin siskoa poistanutta vahtimestaria vastaan ja jäi alle Esplanadin jäisellä mukulakivikadulla. 24-vuotias nainen oli jo aiemmin hypännyt vahtimestarin selkään ja kaatui mukana.

Tässä vaiheessa 23-vuotias veli löi 3-4 kertaa takaapäin järjestysmiestä päähän. Iskut olivat kovia ja mies sai aivotärähdyksen ja niskan retkahdusvamman sekä ruhjeita. Oikeudessa mies kertoi luulleensa, että auto törmäsi häneen.

Alla ollut parikymppinen ehti vielä kuristaa vahtimestaria ennen kuin muut järjestysmiehet ehtivät apuun.

Parikymppinen mies rikkoi lopuksi kyynärpäällä vielä ravintolan oven ja sai siitä hyvästä tuomion vahingonteosta ja tuhannen euron korvaukset.

Oikeudessa yksi syytetyistä katsoi, että järjestysmiehet olisivat provosoineet tilannetta, mutta oikeus ei sellaista todennut.
Oikeus langetti teosta sakkoja viidelle.

24-vuotias nainen tuomittiin pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän miehen vastustamisesta 40 päiväsakkoa eli hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 600 euroa. Hänen sisarensa sai vastustelusta 20 päiväsakkoa eli 440 euroa.  

Veli tuomittiin 80 päiväsakkoon eli 480 euroa. Järjestysmiestä kuristanut parikymppinen sai 65 päiväsakkoa eli 1300 euroa. Oviaukossa seissyt mies sai vastustamisesta 15 päiväsakkoa eli 90 euroa.

Pahoinpitelijät määrättiin maksamaan vahtimestarille tuhat euroa korvausta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme