Mainos
Mainos

Ravintoloitsija kosketteli sopimattomasti — tuomittiin yli 11 000 euron korvauksiin

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi tamperelaista ravintoloitsijaa sakkoihin ja korvauksiin naistyöntekijän seksuaalisesta häirinnästä.

Käräjäoikeus katsoi, että ravintoloitsija oli käyttäytynyt naispuolista työntekijää kohtaan erittäin sopimattomasti ja asiattomasti esimerkiksi koskettelemalla sopimattomalla tavalla. Myös muita naistyöntekijöitä kohtaan oli käyttäydytty sopimattomasti.

Ravintolan toinen omistaja tuomittiin 25 päiväsakkoon eli 850 euron sakkorangaistukseen, koska hän ei puuttunut käytökseen, vaikka tiesi siitä. Häirintään syyllistynyt ravintoloitsija tuomittiin 50 päiväsakkoon eli 1800 euron sakkorangaistukseen

Käräjäoikeuden mukaan aluksi molemmat omistajat olivat käyttäytyneet epäasiallisesti naistyöntekijää kohtaan. Toinen omistajista oli lopettanut epäasiallisen kohtelun naistyöntekijän pidettyä heille asiasta puhuttelun ja kieltäneen heitä jatkamasta. Toinen omistajista kuitenkin jatkoi häirintää.

Ravintoloitsijat velvoitettiin lisäksi maksamaan naiselle työsyrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä 2000 euroa ja lisäksi muita korvauksia yhteensä yli 11 000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme