Mainos
Mainos

Työntekijä rehki viikot ympäri ilman lisiä – työnantaja väitti oikeudelle auttaneensa

Tamperelainen ravintoloitsija teetti keittiötyöntekijällä töitä 13 tuntia viikon jokaisena päivänä.

Vajaan vuoden aikana työntekijällä ei ollut yhtään vapaapäivää, eikä hän saanut lainkaan palkkaa ylitöistä. Myöskään sunnuntai- ja ylityökorvauksia tai iltalisiä ei maksettu. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi ravintoloitsijalle kaksi vuotta ehdotonta vankeutta kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä veropetoksesta.  

Yrittäjä sai myös neljä vuotta liiketoimintakieltoa. Hänen pitää maksaa työntekijälle palkkoja ja korvauksia noin 18 000 euroa.

Yrittäjä: Yritin vain auttaa

Työnantajan mukaan hän oli vain pyrkinyt auttamaan työntekijää. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt työntekijän kohtelua auttamisena.

Käräjäoikeus katsoi työnantajan asettaneen työntekijän huomattavan epäedulliseen asemaan palkan ja epäinhimillisten työaikojen osalta työntekijän ulkomaalaistaustan takia.

Oikeuden mukaan yrittäjä käytti hyväkseen työntekijän talousahdinkoa ja tietämättömyyttä työntekijöiden oikeuksista Suomessa.

Työntekijä oli myös riippuvainen työpaikastaan, koska sitä edellytettiin hänen puolisonsa oleskeluluvassa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot