Mainos
Mainos

Rehtori 12-vuotiaan kuristustapauksesta: "Äärimmäisen järkyttävää ja täysin poikkeuksellista"

Poliisille tuli kello 13.48 ilmoitus ohikulkijoita Espoon Suurpellossa uhkailleesta miehestä. Paikalle saapuessaan poliisi löysi miehen kuristamassa nuorta tyttöä. Poliisipartio keskeytti teon ja otti miehen kiinni.

Kuristuksen uhri on 12 -vuotias tyttö. Tyttö toimitettiin tajuissaan sairaalahoitoon. Hänen tilastaan ei ollut iltapäivällä tarkempaa tietoa.

Ennen kuristamistapausta mies oli vienyt koulumatkalla olleilta lapsilta koulureppuja ja ottanut niistä muun muassa puhelimia.

Espoon Päiväkehrän koulun rehtori Jukka Sarpila kertoo, että poliisi toimi tilanteessa ripeästi ja tehokkaasti. Myös lasten toiminta oli esimerkillistä: he ilmoittivat henkilöstä koulun henkilökunnalle, jotka edelleen soittivat hätäkeskukseen.

– Olimme yhteydessä hätäkeskukseen, jonka jälkeen olemme olleet yhteistyössä poliisin kanssa ja keskustelleen asianomaisten kanssa, Sarpila sanoo.

"Turvallinen alue, poikkeuksellinen tapahtuma"

Sarpila kuvaa tapahtumaa äärimmäisen vakavaksi ja järkyttäväksi.

– Tietysti myös täysin poikkeuksellinen tilanne, rehtori lisää.

Sarpila pitääkin Päiväkehrän koulun aluetta yleisesti turvallisena kulkea.

Tilanteessa edetään nyt niiden kriisisuunnitelmien mukaan, jotka opetustoimen ja poliisin kanssa on yhdessä hiottu.

– Asia käsitellään koulussa ja ne, jotka kokevat tarvitsevansa apua asian käsittelyssä, saavat lisäapua koululta, Sarpila kertoo.

Tapon yrityksestä epäilty on 57 -vuotias mies. Hänet on toimitettu kiinniotettuna Espoon poliisivankilaan.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme