Mainos
Mainos

Resurssipula estää jo vakavienkin rikosten tutkintaa

Vakavienkin rikosten kuten raiskausten esitutkinnat saattavat nykyään tyssätä resurssipulaan. Näin uskoo seksuaalirikoksiin erikoistunut erikoissyyttäjä.

– Pelkään pahoin, että resurssikysymys vaikuttaa siihen, että esitutkintoja pyritään nykyään rajoittamaan merkittävästi enemmän kuin aikaisemmin. Se ei mielestäni sovi kovin hyvin vakaviin rikoksiin, kuten seksuaalirikoksiin, kuvailee seksuaalirikoksiin erikoistunut erikoissyyttäjä Leena Salovartio Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.

Salovartion mukaan esitutkintoja on alettu rajoittaa yhä enemmän taloudellisin perustein.

– Näin on käynyt tässä viime vuosina kun joudutaan koko ajan miettimään mihin rahat riittävät valtionhallinnossa. Toivoisin, että ymmärrettäisiin se, että esitutkinnassa, syyttämisessä ja tuomitsemisessa tarvittaisiin asiantuntemusta. Se edellyttää sitä, että näitä juttuja käsittelevät ihmiset olisivat tähän asiaan koulutettuja.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot