Mainos
Mainos

Riehui avojaloin ulkona, hyökkäsi poliisin kimppuun – huumeen vaikutuksen loputtua muuttui herrasmieheksi

Poliisi joutui taltuttamaan Salon Ollikkalassa riehuneen miehen tämän käytyä viranomaisten kimppuun. Paikallinen 19-vuotias mies juoksi ja metelöi keskiviikon vastaisena yönä ulkona ilman kenkiä aiheuttaen runsaasti ilmoituksia hätäkeskukseen.

Paikalle hälytetty ambulanssi ei miestä kuitenkaan miestä miellyttänyt, vaan auto joutui miehen raivon ja nyrkkien kohteeksi. Myös paikalle saapuneita poliiseja mies lähestyi heilutellen nyrkkejään, mutta poliisit saivat taltutettua tämän nopeasti. Mies päätyi käsi- ja jalkaraudoissa putkaan.

Miehen käyttäytymisen syyksi selvisi tarkemmin määrittelemätön muuntohuume.

– Muuntohuumeiden vaikutukselle aika tyypilliseen tapaan mies selvisi parissa tunnissa, muuttui herrasmieheksi ja pyyteli aamulla vuolaasti anteeksi muistamatta kerrassaan mistään mitään, poliisin tiedotteessa kerrottiin. Mies oli poliisin vanha tuttu, myös huumeita koskevissa asioissa.

Salon poliisin komisario Joonas Tikka kertoo, että vaikutuksen aiheuttanut aine saattaa olla alfa-PVP, joka on Salossa yleisesti havaittu aine. Alfa-PVP on luokiteltu Suomessa huumausaineeksi.

Amfetamiinia muistuttavan piristeen ei-toivottuna vaikutuksena se saa käyttäjät toisinaan kokemaan itsensä uhatuksi, mistä seuraa kuvatun kaltaista pakenemista ja muuta vastaavaa käytöstä.

– On myös tapauksia, joissa kiivetään puuhun tai hypätään parvekkeelta, Tikka kertoo.

Salon poliisi havaitsee muuntohuumeiden aiheuttamaa oireilua hänen mukaansa tiheästi, jos ei päivittäin niin monta kertaa viikossa. Tikan mukaan erilaisten muuntohuumeiden levitys on Salossa lähinnä järjestäytyneen rikollisuuden käsissä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme