Mainos
Mainos

Riita autovahingosta - vain juristit voittivat

Riita muutaman tuhannen euron liikennevakuutuskorvauksesta johti oikeudenkäyntiin, jossa lakimiesten kulut nousivat monta kertaa suuremmiksi.

Volkswagen Touran -henkilöauto oli ollut parkissa pysäköintialueella Espoon Olarissa. Kaupungin lakaisukone oli puhdistanut parkkipaikan yläpuolella olevaa pyörätietä ja lakaissut sepelit auton päälle.

Lakaisukone oli vakuutettu If-vakuutusyhtiössä, joka myönsi runsaan 1700 euron korjauskulut. Auton omistajat vaativat 4000 euron korvausta. Eroa oli siis noin 2300 euroa.

Kyse oli Saksasta ostetusta 2003-vuosimallin autosta, jolla oli ajettu 140000 kilometriä. If:n kieltäytyi suuremmasta korvauksesta, koska sen mukaan kyse oli osittain vanhojen, jo olemassa olleiden vaurioiden korjaamisesta. If ei ollut kuitenkaan maksanut 1700 euron korvausta.

Helsingin käräjäoikeus päätyi jutussa vakuutusyhtiön kannalle ja määräsi sen maksamaan myöntämänsä runsaan 1700 euron korvauksen. Molemmat saivat pitää oikeudenkäyntikulunsa omana vahinkonaan.

Auton omistajien oikeudenkäyntikulut olivat yli 9000 euroa ja vakuutusyhtiön hieman alle 3000 euroa. Eli 2300 euron riidasta syntyi kuluja viisinkertainen määrä eli noin 12000 euroa

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme