Mainos
Mainos

Riita huoltajuusasioista kärjistyi veitseniskuihin – mies "flippasi" ja ilmoitti naisen kuolevan nyt

Mies yritti tappaa naisen lyömällä tätä kolme kertaa veitsellä huoltajuusasioista syntyneen riidan päätteeksi Helsingissä. Käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2015 sattuneesta välikohtauksesta yli kahden vuoden vankeuteen noin viikko sitten.

Nainen oli tavannut miehen pubissa, sillä kaksikon oli ollut tarkoitus keskustella lapsen huoltajuuteen liittyvistä asioista. Naisen kertoman mukaan mies oli käyttäytynyt aluksi ystävällisesti, ja kaksikko siirtyikin pian miehen ehdotuksesta tämän asunnolle.

Asunnossa kaksikon välille oli naisen mukaan syntynyt sanaharkkaa, kun mies yritti lähennellä häntä. Nainen oli kertomansa mukaan torjunut miehen yrityksen ja jonkin ajan kuluttua huomannut, että mies oli ottanut esille veitsen. Nainen pyysi miestä laittamaan veitsen pois, mutta sanaharkka jatkui.

Nainen kertoi sanoneensa miehelle, että hän voisi nauhoittaa tämän puheita ja toimittaa äänitteen sosiaaliviranomaisille. Tässä vaiheessa miehellä oli naisen mukaan ”flipannut” päässä. Mies oli naisen mukaan tarttunut keittiöveitseen uudemman kerran ja huutanut, että ”nyt sinä kuolet”.

Nainen ei päässyt ulos

Naisen mukaan mies yritti iskeä häntä veitsellä kaulaan, mutta epäonnistui, kun nainen nosti käden suojakseen. Veitsi viilsi naiselle vammat olkavarteen ja poskeen, mutta mies hyökkäsi uudelleen välittömästi.

Toisen iskun nainen kertoi lähteneen kohti hänen vatsaansa. Nainen onnistui kuitenkin potkaisemaan miehen pois kimpustaan, eikä veitsi osunut. Mies yritti vielä kerran, mutta nainen oli saanut otteen miehen kädestä ja väännettyä tämän sormia niin, että ote veitsestä herpaantui.

Veitsen avulla nainen sai pidettyä miehen loitolla. Nainen siirtyi asunnon eteiseen, missä hän huusi apua ja lähetti tuttavalleen viestin, jossa hän kertoi olevansa hädässä. Nainen soitti hätäkeskukseen, mutta ei uskaltanut nostaa puhelinta korvalleen, sillä pelkäsi miestä. Hätäkeskuksen nauhoittaman puhelun aikana nainen huutaa hysteerisesti apua.

Poliisi saapui paikalle jonkin ajan kuluttua ja mursi oven, sillä nainen ei onnistunut saamaan sitä auki. Nainen säntäsi asunnosta ulos ja oksensi rappukäytävään.

Miehellä oma versio tapahtuneesta

Miehen versio tapahtumien kulusta poikkesi naisen kertomasta täysin.

Miehen mukaan nainen oli asunnolle saavuttuaan ”seonnut” ja uhkaillut miestä pitämällä yhtäkkiä käteensä jostain ilmestynyttä puukkoa tämän rinnalla. Nainen oli miehen kertoman mukaan alkanut riehua ja huutaa. Miehen mukaan nainen oli huumeiden vaikutuksen alaisena.

Veitseniskut ja tappamisella uhkailun mies kiisti ja kertoi sen sijaan, että nainen oli uhannut hänen henkeään.

Käräjäoikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana, sillä mies oli kertonut tapahtumista ja naisen saamista vammoista ylimalkaisesti ja osittain epäjohdonmukaisesti. Nainen sen sijaan oli oikeuden mukaan kertonut tapahtuneesta pääosin uskottavasti aina poliisikuulusteluista lähtien.

Yli kaksi vuotta vankeutta

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä sekä niskoittelusta poliisia vastaan. Niskoittelusyyte nostettiin, sillä mies ei ollut totellut paikalle saapuneen poliisipartion käskyä saapua ovelle, vaan oli pyörinyt ympäri yksiötään puhelin kädessään. Kiinnioton jälkeen mies oli jatkanut vastustelua poliisille haistattelemalla.

Käräjäoikeuden mukaan tapauksessa esitetyn näytön valossa voitiin todeta, että miehen tarkoituksena oli ollut tappaa nainen.

Mies tuomittiin kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen ja korvaamaan naiselle kivusta ja särystä, kärsimyksestä sekä kosmeettisesta haitasta yhteensä 47 00 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen ja siitä voidaan vielä valittaa hovioikeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme