Mainos
Mainos

Rikollisliiga toi Suomeen intialaisia laittomasti

Kansainvälisen rikollisryhmän epäillään junailleen Suomeen laittomasti ainakin 18 intialaista. Suomenlahden merivartioston rikostutkintayksikkö on saanut tapauksen tutkinnan loppusuoralle. Intialaiset ovat saaneet viisumin väärin ja valheellisin perustein.

Tapausta on tutkinut rajavartiolaitos.

Rikollisryhmä oli hankkiutunut yhteistyöhön suomalaisen elokuvatuotantoyhtiön kanssa ja tehnyt satojen tuhansien eurojen sopimuksen elokuvien kuvaamisesta Suomessa kuluvan vuoden toukokuussa.

Porvoossa ja Helsingissä on käyty kuvaamassa materiaalia kahteen lyhyeen musiikkivideoon. Samassa yhteydessä maahantulleita intialaisia on päätynyt turvapaikanhakijoiksi Suomeen.

Yhteensä 117:stä Suomeen viisumin saaneista henkilöistä vain 18 on esitutkinnan mukaan varmuudella saapunut Suomeen. Suomessa rikoksesta epäiltynä on vangittuna päätekijäksi epäilty, elokuvayhtiön tuottajana esiintynyt intialaismies.

Epäillyn rikoksen esitutkinta saatetaan päätökseen joulun jälkeisellä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme