Mainos
Mainos

Rikollisryhmän jäsenmaksut ja tilojen vartiointi toivat tuomioita: Järjestäytymistä huumerikosta varten

Rikollisryhmän jäsenmaksujen maksaminen ja tilojen vartiointi toivat tuomioita Helsingin hovioikeudessa.

Hovioikeus jakoi tuomioita huumeista jo aiemmin ja katsoi, että Bad Machine -ryhmä oli järjestäytynyt loppuvuodesta 2011 huumausainerikosten tekemistä varten.

Käräjäoikeus ei pitänyt pelkkää tilojen vartiointia ja jäsenmaksuja tässä tapauksessa rangaistavina. Hovioikeus katsoi ne rangaistaviksi vain aikana, jolloin ryhmän tiloissa tehtiin törkeä huumausainerikos. Ryhmän sisäistä kurinpitoa hovioikeus ei pitänyt toiminnassa tavoiteltuna rikollisuutena.

Kuusi miestä sai tuomion huumausainerikoksen edistämisestä ja järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Tuomiot vaihtelevat 4 kuukauden ehdollisesta 9 kuukauden vankeuteen.   

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot