Mainos
Mainos

Rikosten määrä väheni viime vuonna – liikenteessä törttöillään kuitenkin yhä enemmän

Rikosten määrä Suomessa väheni viime vuonna kaksi prosenttia edellisvuodesta. Liikennerikkomusten määrä puolestaan kasvoi neljällä prosentilla, selviää Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin vuosikatsauksesta.

Rikoksia tuli vuonna 2016 poliisin, Tullin ja rajavartioston tietoon noin 488 000 ja liikennerikkomuksia 335 000.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten kokonaismäärä on vähentynyt 1990-luvun alusta lähtien.

Varkausrikokset ovat vähentyneet miltei yhtäjaksoisesti, kun taas varsinkin maksukorttipetokset ovat lisääntyneet. Pahoinpitelyjen määrä kasvoi pitkään, mutta on vähentynyt 2010-luvulla.

Henkirikosten määrä on vähentynyt 90-luvun puolivälistä ja on nyt alimmillaan koko itsenäisyyden aikana. Raiskausten määrä taas on puolitoistakertaistunut 10 viime vuoden aikana.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot