Mainos
Mainos

Rikosten tutkinta kestää yhä pidempään

Rikosten tutkinta kestää yhä pidempään. Poliisihallituksen mukaan rikoslakirikosten tutkinta-ajat ovat pidentyneet vuodessa yli 10 vuorokautta ja kahdessa vuodessa lähes 17 vuorokautta.  

Liikennerikokset eivät kuulu rikoslakirikoksiin.  

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan taustalla ovat poliisin resurssit sekä esitutkinta- ja pakkokeinolakien muutokset.

Rikostorjunnan henkilötyövuosimäärä on laskenut sopeutustoimien vuoksi lähes 170:llä vuodesta 2009 lähtien. Paateron mukaan lainmuutokset taas ovat lisänneet tutkinnassa tehtäviä toimia.  

Rikoksia ilmoitettiin poliisille viime vuonna lähes viisi prosenttia aiempaa vähemmän. Väkivaltarikokset vähenivät, mutta asuntomurrot lisääntyivät yli 15 prosenttia. Henkirikosten uhrina kuoli 102 ihmistä, mikä on kolmanneksi vähiten 18 vuoden aikana.  

Korjattu 20.1:  Jutussa kerrottiin virheellisesti, että poliisin rikostorjunnan henkilötyövuosimäärä olisi laskenut 500:lla vuodesta 2009. Poliisihallituksen mukaan oikea tieto on, että henkilötyövuodet ovat laskeneet noin 170:llä vuodesta 2009.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot