Mainos
Mainos

Rikostoimituksen Sipilä: Joukkomurhasta ei tule sädekehää tai gloriaa

Päivä Helsingin käräjäoikeudessa oli karu. Oikeussalissa kuultiin tunnista toiseen täysin tunteettomia sähköpostiviestejä, joissa kaksi ihmistä suunnitteli toinen toistaan karmeampia tapoja tappaa mahdollisimman suuri joukko heille ennestään tuntemattomia ihmisiä, MTV:n rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kirjoittaa Elinkautinen-blogissaan.

Sipilä kertoo blogissaan mistä yliopistoiskun joukkomurha-ajatukset juontuivat ja miten vantaalainen nainen ja kemiläinen mies haaveilivat kuuluisuudesta.

- Suunnitelmassa oli vain yksi mutta. He eivät ymmärtäneet sitä, ettei heistä olisi tullut mitään sankareita. Joukkomurhaaja ei ole sankari, vaan raukkamainen surkimus. Ei tule sädekehää tai gloriaa.

- Totta kai tekoa olisi kauhisteltu, mutta lopulta nämä 24-vuotiaat olisi luettu jatkoksi mielenvikaisten tappajien jo nyt liian pitkään listaan.

- Tärkeää tapauksessa on myös se, että oikeussalissa molemmat kertomansa mukaan ymmärsivät miten väärin he olivat ajatelleet, vaikka sen hetkisessä tuskassa väkivalta oli tuntunut oikealta ratkaisulta.

- Toteutumatonkin teko nostaa esiin jälleen sen pahan kolmion, josta nämä teot kumpuavat: kiusaamisen, yksinäisyyden ja mielenterveysongelmat.

Lue koko teksti Elinkautinen-blogista

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme