Mainos
Mainos

Vuoden 2015 erikoisimmat rikokset: Hölmöläisvarkaat, kakkumysteeri ja muut oudot jutut

Suurin osa rikosuutisista on synkkiä, mutta vuonna 2015 joukkoon on mahtunut erikoisempiakin tapahtumia.

On ollut luottokorttihuijarin supermuistia, sisäfilevarasta, hölmöläisvarkaita, kermakakkumysteeriä ja jopa karjavarkaus.

Tämän erikoisten rikosten koosteen lopussa rikostoimituksen valinta ns. Darwin-palkinnosta, joka myönnettiin vuoden typerimmästä uhrivalinnasta.

Linkit vievät aina alkuperäiseen rikosuutiseen.

Supermuisti

Siwan kassalla työskenneellä 25-vuotiaalle miehellä oli äärimmäisen poikkeuksellinen tekotapa luottokorttipetoksille. Hänellä on supermuisti ja myyjä kykeni kassalla painamaan asiakkaiden luottokorttien tiedot hetkessä muistiinsa.

Hetki kuninkaana

Raahessa nuori mies ryösti kaupan kassan teräaseella uhaten. Poliisi löysi 24-vuotiaan miehen myöhemmin paikallisesta ravintolasta, jossa mies tarjoili avokätisesti pöytäseurueelleen juomia.

Varkaille kelpaa kaikki

Tavallisimmin myymälävarkaat vievät elektroniikkatuotteita, mutta erikoisempiakin tapauksia on ollut. Vantaalla keski-ikäinen mies laittoi reppuunsa vain sisäfilettä ja pippuripihvejä. Käry kävi.

44-vuotias, etsintäkuulutettu nainen puolestaan narahti kaupassa yritettyään näpistää hammasharjoja

Siilinjärven torilla kaksi miestä murtautui leipomon myyntivaunuun. Saalis jäi laihaksi - he saivat pullapitkon, kaksi pulloa limua ja kahden euron kolikon.

Oulussa poliisi joutui juhannusviikonlopulla tekemisiin oudosti kadonneen kakun kanssa. Erikoisen tarinan voi lukea tästä.

Karjavarkaudet yhdistyvät lähinnä villiin länteen ja 1800-lukuun, mutta sellainen sattui Liperissä viime talvena, kun navetasta vietiin kolme nautaeläintä.

Hämmennystä aiheuttivat myös taloyhtiön pyykkinarulta kadonneet Clint Eastwood -lakanat. Kokonaan toinen kysymys tietysti on se, että kukaa haluaa nukkua Clint Eastwood -lakanoissa.

Neljä vuotta Forssassa 

Neljä vuotta etsintäkuulutettuna ollut 57-vuotias talousrikollinen ei ollutkaan Floridassa tai Thaimaassa, vaan piileskeli ilmeisesti koko ajan Suomessa. Ja vielä Forssassa.

Kömpelöt rosvot

Tampereen Tesomalla murtovarkaat tiputtivat saalistaan matkalle, mikä helpotti poliisin työtä.

Seinäjoella ns. hölmöläisvarkaat käyttivät yli neljä tuntia aikaa vanhan BMW:n varastamiseen. Valvontakamera pyöri koko ajan. 

Makoileva muuttomies

Oikeudessa ratkoittiin myös presidentinlinnan pöydällä makoilleen muuttomiehen potkuja. Juttu päättyi muuttomiehen voittoon.

Viina teettää

Viinanhimo teettää surullisia, mutta erikoisia rikoksia. Noin 60-vuotias päihtynyt mies murtautui vanhainkotiin varastaakseen käsidesipulloja, joita hän sitten joi.

Tampereella voimakkaasti päihtynyt mies kieltäytyi poistumasta bussista. Kun poliisi tuli paikalle, mieheltä löytyi varastettu pankkikortti, huomattava summa rahaa ja huumeita. 

Vuoden outoihin tapauksiin voidaan hyvällä omatunnolla lukea myös 50-vuotiaan miehen tunkeutuminen Helsingin Velodromille. Mitä mies teki? Nakuili täysin alastomana yksin.

Mikkelissä 19-vuotias nainen hyppäsi taksissa kuskin paikalle ja lähti ajamaan. Matka päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä nainen törmäsi edellä olleeseen taksiin ajettuaan kaikkiaan kolme metriä. Oliko viinalla osuutta asiaan? Kyllä, nainen puhalsi reilut kaksi promillea.

Yllättävä syy ja seuraus

Toisinaan asioilla on yllättäviä seurauksia ja syitä. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden myötä lisääntynyt viranomaisvalvonta pohjoisella Suomi-Ruotsi -rajalla sai nuuskan salakuljettajat kaihtamaan rajanylityspaikkaa. Siksi nuuskaa on ollut saatavilla tiskin alta entistä vähemmän, mikä sai kauppiaat nostamaan hintojaan roimasti.

Aarnio

Erikoisia piirteitä on ollut Aarnio-jutussakin. Oikeussalissa puitiin muun muassa sitä millaisilla seteleillä prepaid-puhelimia oli ostettu ja voidaanko se päätellä kuitista.

Hämmentävin osio yhä jatkuvassa oikeudenkäynnissä oli loppuvuodesta paljastunut episodi Malmin naisen kuulusteluista. Tästä ”Mitä ihmettä”-kommentista voi lukea lisää.

Typerin uhri

Rikosmaailman ns. Darwin-palkinto menee kuitenkin 18-vuotiaalle naiselle, joka yritti ryöstää merivoimien kapteeniluutnantin. Oikeus passitti naisen mielentilatutkimukseen.

Ryöstösarjan päätekijä, 18-vuotias nainen, oli syyntakeinen. Hän sai uuden vuoden rikossarjasta 2 v 10 kk vankeutta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme