Mainos
Mainos

Rocklegenda Tuomari Nurmio laulaa netin vihapuheesta: ”Tullut arkipäiväksi tällainen järjettömyys”

Nettikeskusteluihin tulisi saada jokin tolkku, pohtii muusikko Tuomari Nurmio haastattelussaan Nyman-ohjelmassa.

– Ihmiset ovat vahingossa luiskahtaneet netissä sellaiseen, että pienistäkin asioista saadaan asioista saadaan aikaan isoja riitoja, jotka voivat päättyä uhkailuunkin. Tullut arkipäiväiseksi tällainen järjettömyys, joka on mielestäni lähes rikollista toimintaa, hän kertoo haastattelussa.

Huhtikuussa julkaistavalla Dumarillumarei-albumilla Tuomari Nurmio ottaakin keskusteluun kantaa Joutavia jorinoita -nimisellä kappaleella. Hän toivoo, että ihmiset huomaisivat, että raja vihapuheen kirjoitteluun on liian matala. Hän peräänkuuluttaakin kohtuullisuutta.

– Pitäisi saada joku tolkku. Osa ehkä tietoisestikin tekee tätä, käyttäen sitä pientä valtaansa, mutta moni ei ehkä huomaa, että ollaan ajauduttu tällaiseen vihapuheeseen vahingossa, hän sanoo.

Muusikko ei itse osallistu nettikeskusteluun, mutta seurailee sosiaalisessa mediassa tuttaviensa kuulumisia. Hänellä oli kertomansa mukaan aikanaan varsin internetvastainenkin asenne, mutta huomasi myöhemmin netistä olevan myös paljon hyötyäkin.

– Minun täytyy suhtautua siihen positiivisemmin, osittain tämän duuninkin takia: sillä saa kontaktin ihmisiin, hän kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme