Mainos
Mainos

Roikotti irtopäätä Lähi-idässä? Sotarikosepäilty tuli Suomeen Tornion kautta syyskuussa

Sotarikoksesta epäilty ja viime viikon maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittu 29-vuotias mies ehti olla Suomessa pari kuukautta ennen kiinniottoaan.

– Hän tuli Suomeen syyskuussa, vahvistaa jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Räty keskusrikospoliisista.

MTV Uutisten tietojen mukaan mies tuli Suomeen Tornion kautta. Mies otettiin kiinni Pirkanmaan seudulla, mutta tarkempaa paikkaa Räty ei kerro.

Räty ei vahvista STT:n tietoa, jonka mukaan sotarikostutkinta liittyisi sosiaalisessa mediassa julkaistuihin raakoihin kuviin. Kuvissa ilmeisesti irakilaistaustainen mies esiintyy ihmisen pää kädessään. Syyskuussa sama mies on kuvannut itseään Tornion rajalla.

Rädyn mukaan jutun tutkinta on edennyt normaaliin tapaan, mutta on vielä alkuvaiheessa.

– Meillä olisi tarvetta saada tietoja Irakista, mutta se ei ole aivan yksinkertaista, Räty sanoo.

Rädyn mukaan poliisi on yrittänyt selvittää, kuuluuko epäilty mahdollisesti johonkin sotilaalliseen ryhmittymään, mutta toistaiseksi asiaan ei ole saatu varmuutta.

Mies vangittiin viikko sitten maanantaina todennäköisin syin sotarikoksesta epäiltynä. Epäilty tekoaika on kesäkuu 2014 ja epäilty tekopaikka Irak.

Nimike on nyky-Suomessa äärimmäisen harvinainen. Siitä voidaan tuomita vankeutta vuodesta elinkautiseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme