Mainos
Mainos

"Romanialaisten reviiritappelut eivät ole uusi asia"

Suomeen saapuneet romanialaiset ovat ennenkin kahakoineet keskenään, kertoo romanien päiväkeskus Hirundon johtaja Pekka Tuomola.

- Suomessa oleilee Romanian romaneja ja myös muita vähävaraisia romanialaisia useista eri suvuista. Nämä suvut ovat kiistelleet keskenään muun muassa parhaista kerjäämispaikoista, kuvailee Tuomola.

Viime yönä seitsemän Romanian romania otti yhteen kahden niin ikään romanialaisen kanssa Helsingin keskustassa, Rautatientorilla. Poliisi joutui puuttumaan joukkotappeluun usean partion voimin.

Oleskelutiloistakin riitaa

Romanialaissuvuilla on ollut keskenään kinaa myös heidän käyttöönsä tarjotuista oleskelutiloista.

Helsingin diakonissalaitoksen ylläpitämä romanien päiväkeskus Hirundo tarjoaa romanikerjäläisten käyttöön oleskelutilat, jossa he voivat päiväsaikaan ruokailla, pestä pyykkiä, viettää aikaa ja surffata esimerkiksi netissä.

Kalasataman romanileirin purun jälkeen Hirundossa oli kesällä ruuhkaa ja siitä seurasi Tuomolan mukaan ongelmia.

- Me jouduimme järjestämään niin, että yksi suku saa käyttää keskusta yhtenä arkipäivänä ja toinen suku toisena ja niin edelleen, kuvailee Tuomola

Päiväjaon jälkeen Hirundossa selvittiin kahakoitta.

- Mitä nyt joskus ääni kohosi, mutta ei muuta, kertoo päiväkeskuksen johtaja Tuomola.

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme