Mainos
Mainos

Rottweiler keplotteli itsensä vapaaksi – puri miestä käteen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan miehen sakkoihin järjestysrikkomuksesta ja vammantuottamuksesta, kun miehen koira puri toista koiranulkoiluttajaa.

Tapahtumat sattuivat kesäkuussa 2015 myöhään illalla.

Uhri oli ollut ulkoiluttamassa omaa koiraansa, kun tämä oli havainnut irtipäässeen rottweilerin. 36-vuotias oli tullut koiran perässä ja huutanut sen nimeä.

Rottweiler otti uhrin koirasta hampailla kiinni ja heilutti sitä ilmassa päänsä yli. Kun koiralta repesi nahka, se pääsi irti. Sen jälkeen rottweiler puri miestä käteen.

36-vuotiaan mukaan koira oli päässyt irti pannasta. Yksinkertainen panta kiristyi, kun sitä veti ja löystyi, jos sitä löysäsi.

Uhri kertoi kuitenkin myös nähneensä 36-vuotiaan puremistilanteen jälkeen ulkoiluttavan rottweileria ilman pantaa.

Hän oli myös nähnyt myöhemmin, kuinka kyseinen rottweiler pääsi itse irti pannasta vetämällä pannan pään yli.

"Vaaraksi muille"

Oikeus katsoi, että 36-vuotiaan koiraansa käyttämä kiinnitys ei ollut riittävä ottaen huomioon koiran koulutuksen aste ja fyysiset ominaisuudet.

– Vastaajan on täytynyt käsittää, että koira voi olla vaaraksi muille, mikäli tämä pääsee irti kiinnityksestä, oikeus lausui.

Oikeus tuomitsi 36-vuotiaan 30 päiväsakkoon, mikä teki hänen tuloillaan 300 euroa. Lisäksi miehen on maksettava uhrille korvauksia kivusta ja särystä 800 euroa sekä 725 euroa purruksi joutuneen koiran lääkäri- ja hoitokuluista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme