Mainos
Mainos

Eläköityvä runopoliisi jättää jäähyväiset - lue vihoviimeisen tiedotteen säkeet

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Ilkka Iivari jää eläkkeelle.

Iivari on tunnettu värikkäistä ja usein suorastaan runollisista tiedotteistaan, joiden sanankäänteet ovat näkyneet myös MTV Uutisten sivuilla.

– Ajanratas on kiertänyt siihen kohtaan, että tämä on viimeinen tiedotteeni. Turvallinen maailma ei rakennu pelkästään poliisista ja viranomaisista, sitä voi tehdä jokainen itse. Kiitos näistä vuosista, Iivari kirjoittaa.

Puhelimitse tavoitettu Iivari kertoo, että tunnelma eläkkeen kynnyksellä on hyvä.

– Olen saanut tehdä sitä, mistä olen tykännyt. Toivon, että olen auttanut ihmisiä työlläni ja tietysti näillä tiedotteilla.

Vuonna 2009 Helsingin yliopiston suomen kielen ja kotimaisen kirjallisuuden laitos valitsi Vuoden kielihelmeksi Iivarin oivaltavan kielenkäytön poliisitiedotteissa. Usein juhlapyhinä Iivari on riimitellyt teemaan sopivia runoja.

Nuorempia poliisikollegoitaan Iivari ei ole opettanut runoilemaan, mutta sitä hän on korostanut, että tiedotteiden tulee olla selkeitä.

– Kirjoittakaa siihen malliin, että kaveritkin ymmärtävät ne heti. Ei tällaisia toimesta ja suorittaminen -termejä. Kirjoittakaa selkeää suomea, sillä suomi on kaunis kieli, Iivari ohjeistaa.

Ennen eläkkeelle jäämistään Iivari haluaa jättää pohdittavaa kolmen tankarunon muodossa.


Varvas kurkistaa

peiton alta maailmaa.

Kylmää tarjolla

Läheisyyttä odotat

Poliisi tarjota voi.


Vahva tammi tuo

yksin seisoo tuulessa.

Suojaatko sinä?

Isän käsi tukeva

lapsesi tietä turvaa.


Elämän peili

kertoo sinun tarinan.

Näyttää tekijän.

Palkitsee kuvasi sut,

kun toimit hyvyydellä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme