Mainos
Mainos

Ruorijuopporatsiat: Vain joka neljäs oli vesiselvä

Vain joka neljäs veneilijä todettiin viime kesän ruorijuopporatsioissa vesiselväksi.

Poliisi ja Rajavartiolaitos puhallutti viime kesänä kaikkiaan runsaat 2 500 veneilijää. Heistä yli 50 puhalsi yli 1 promillen, joka on vesiliikenteessä liikennejuopumuksen raja.

Kaikesta huolimatta vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjen määrä laski sekä merialueilla että järvialueilla. Merialueilla tarkastettujen määrä hiukan nousi edellisestä vuodesta. Järvialueilla sen sijaan tarkastettujen määrä oli tänä vuonna parisataa vähemmän kuin vuosi sitten, tiedotti sisäministeriö.

Ruorijuoppojen lisäksi oli alkoholia nauttineita, mutta alle ruorijuopumusrajan puhaltaneita yli 20 prosenttia. Heistä yli puoli promillea puhalsi viitisen prosenttia ja alle viitisentoista.

Vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä oli eniten moottoriveneissä ja vähiten purjeveneissä.

Merialueella suhteellisesti eniten vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä tavattiin Saaristomerellä ja vähiten Pohjanlahdella. Suomenlahdella luku vastasi valtakunnallista keskiarvoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme