Mainos
Mainos

Röyhkeä varas vei Miian puhelimen suoraan kädestä – "Naamakin meni vähän remonttiin"

Helsingin poliisiin tulee lähes päivittäin ilmoituksia tapauksista, joissa puhelin tai lompakko on lähtenyt varkaan matkaan. 

Rikosylikonstaapeli Jouni Niskasen mukaan kesällä tapauksia on enemmän, mutta näin syksylläkin esimerkiksi puhelimia koskevia ilmoituksia tulee lähes päivittäin.

Helsinkiläinen Miia oli muutama viikko sitten kävelemässä kotiinsa öiseen aikaan, kun ohikulkenut ihminen vei puhelimen suoraan hänen kädestään. 

– Tapahtumien kulku oli nopea. Kaaduin samalla, kun tyyppi repäisi puhelimen kädestäni. Naama meni vähän remonttiin, vaikka muuten en väkivaltaa tilanteessa kokenutkaan. Olin kuitenkin todella peloissani ja järkyttynyt tämän tapauksen jälkeen, Miia kertoo MTV Uutisille.

Apua hän sai kuitenkin välittömästi. Kaksi nuorta miestä reagoi heti, ja he saivat puhelimen takaisin varkaalta. 

– Kaikkea ikävää voi näköjään tapahtua, mutta tärkeintä on, että on niitä, jotka jeesaa. 

Kokemustaan jakaessa Miia kertoo kuulleensa, että vastaavia tapauksia on sattunut Helsingissä paljon.

Tekijä voi tulla iholle

Rikosylikonstaapeli Jouni Niskasen mukaan tällaisissa tapauksissa tekijät jäävät joskus kiinni, mutta toisinaan myös pimentoon.

– Usein kyseessä on yksittäinen, monesti ulkomaalainen tekijä, eli mistään liigoista ei välttämättä ole kyse. Yksi tekotapa tosin on sellainen, että tekijä tulee iholle, esimerkiksi halailemaan, ja samalla kopeloi taskuja. Pahimmassa tapauksessa tämän jälkeen on puhelin ja lompakko molemmat tekijän matkassa.

Niskanen korostaa, että varkaudesta puhutaan, kun teossa ei käytetä väkivaltaa. Väkivallan myötä teko muuttuu ryöstöksi. 

Poliisi etsii myös laukkuryöstäjää

Yksi tällainen tapaus sattui perjantaina illalla Porvoonkadulla, jossa vuonna 1941 syntyneeltä naiselta anastettiin olkalaukku. Uhri oli palaamassa kotiinsa, kun toistaiseksi tuntematon mies oli takaapäin tönäissyt naista ja tarttunut naisen olkapäällään kantamaan laukkuun. 

Mies oli repinyt laukkua niin voimakkaasti, että nainen oli kaatunut maahan ja joutunut irrottamaan otteensa laukusta.

Ryöstö tapahtui illalla kello 21.50 aikaan.

Tapahtumapaikalla on valvontakameroita, joiden perusteella epäilty tekijä on noin 40-vuotias, pituudeltaan noin 170 cm ja vartaloltaan tukevahko. Poliisi on julkaissut kuvan käsilaukkuvarkaan kiinnisaamiseksi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ensin pin, sitten kortti

Rikosylikonstaapeli Niskanen kehottaa pikkujoulukauteen valmistautuvia ihmisiä varautumaan myös pitkäkyntisten varalta.

– Pikkujoulukautena ihmisiä on enemmän liikkeellä, ja kyllä silloin usein on näitä tekijöitäkin. Yksi tyypillinen teko on urkkia pin-koodi kassalla tai automaatilla ja sitten anastaa lompakko. Sitten korttia yritetään käyttää mahdollisimman nopeasti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme