Mainos
Mainos

S-Pankille syrjintätuomio – väärän maan passi esti verkkopankkitunnusten saannin

Hallinto-oikeuden mukaan EU- tai ETA-valtion myöntämää passia on pidettävä riittävänä henkilöllisyystodistuksena verkkopankkitunnuksia haettaessa, kertoo yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

Oikeus otti kantaa tapaukseen, jossa S-pankki oli kieltäytynyt myöntämästä asiakkaalle verkkopankkitunnustuksia, koska tällä oli henkilöllisyystodistuksena Viron passi.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu valitti asiasta syrjintälautakuntaan, joka kielsi S-pankkia toimimasta tällä tavoin. S-Pankki valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen, joka antoi ratkaisunsa keskiviikkona.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu toivoo, että päätös selkiyttää käytäntöjä muutenkin.

– Jokaista asiakasta on kohdeltava yksilönä. Tiukemmat tunnistamisvaatimukset edellyttävät konkreettista epäilyä, hän sanoo.

S-Pankki on jo muuttanut tunnistusperiaatteitaan.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot