Mainos
Mainos

Sai ehdollista: Nainen puri poliisia pohkeeseen – kipu oli kova ja jalasta valui verta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 46-vuotiaan naisen ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä. Nainen puri poliisimiestä pohkeeseen kiinniottotilanteessa.

Tapahtumat sattuivat Helsingissä heinäkuussa 2016. Poliisipartio oli saanut virka-aputehtävän, jossa 46-vuotias nainen piti toimittaa sairaalaan.

Naisen aviomies oli poliiseja vastassa ovella. Poliisimies meni yläkertaan, josta oli kuulunut kovaa meteliä. Nainen oli piiloutumassa vaatekaappiin.

Hänet oli saatu alakertaan ja kengät jalkaan, mutta siinä vaiheessa yhteistyö päättyi. Poliisimiehen mukaan nainen oli puhunut sekavasti helluntailaispoliiseista ja riuhtoi.

Käsiraudat ranteisiin

Poliisit kaatoivat naisen maahan ja laittoivat käsiraudat. Tässä tilanteessa nainen pääsi puremaan poliisia vasempaan pohkeeseen viiden sekunnin ajan ja yritti vielä näykkäistä uudestaan.

Poliisin mukaan kipu oli kova ja jalasta valui verta.

Nainen saatiin ambulanssiin ja lepositeisiin.

Nainen kertoi oikeudessa, ettei muista asiasta paljoakaan. Hän kertoi lopettaneensa lääkkeidensä käytön pari viikkoa aiemmin allergisten oireiden takia. Hän totesi olleensa psykoosissa.

Rangaistusta lievennettiin

Käräjäoikeus päätyi jutussa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, mikä on alle laissa säädetyn neljän kuukauden minimin. Rangaistusta alensi se, että naisen kyky säädellä toimintaansa oli mielisairauden takia merkittävästi alentunut.

Tuomio oli ehdollinen, koska naisella ei ole rikosrekisteriä. Hänen on maksettava poliisille kivusta ja särystä poliisimiehelle 600 euroa.

Nainen kertoi oikeudessa olevansa nyt työkykyinen ja kokopäiväisesti töissä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme