Mainos
Mainos

Sairaat naudat viruivat kylmässä ilman juomavettä – tilanomistajalle ehdollinen tuomio, välttyi eläintenpitokiellolta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi tilanomistajan ehdolliseen vankeuteen nautojen kaltoinkohtelusta. Mies sai neljä kuukautta eläinsuojelurikoksesta.

Miehellä oli vastuullaan noin 70 nautaa. Hän oli jättänyt sairastuneita eläimiä hoitamatta, eivätkä sairaat naudat olleet lämpimissä tiloissa.

Esitutkinnassa mies kertoi eläinten jääneen hoitamatta, koska hänellä ei ollut rahaa eläinlääkäriin.

Tarkastuksessa tammikuussa 2016 myös havaittiin, että ulkona pakkasessa oli kaksi ontuvaa ja yksi huonokuntoinen eläin. Samalla todettiin, ettei yhdellekään eläimelle ollut sulaa juomavettä.

Ravinnonsaannin puutteiden takia tilalla tavattiin ikäänsä nähden pieniä eläimiä.

Toisin kuin syyttäjä vaati, miestä ei määrätty eläintenpitokieltoon. Hän muun muassa vakuutti luopuvansa nautojenpidosta, kertoi käräjätuomari Jari Rönkkö

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot