Mainos
Mainos

Sairasta koiraa luultiin kuolleeksi: Muovipussissa tienvarteen elävältä haudattu koira puri tien vapauteen, mutta se täytyi silti lopettaa

Viime vuoden kesäkuussa sairas kääpiöpinseri joutui kokemaan kovia, kun se haudattiin elävältä jätesäkissä kuolleeksi luultuna.

Tapahtumat alkoivat kesäkuussa, kun koiran omistaja oli antanut huonovointisen koiransa hoitoon. Omistaja ei ollut vienyt ruokahalultaan heikentynyttä koiraa hoitoon, eikä sen takia ollut saanut tietää sillä olleen vatsan alla lihaksessa suuri kasvain. Koira oli oireillut jo muutaman kuukauden.

Luuli koiran kuolleen, sulki jätesäkkiin

Ollessaan hoidossa koiran kunto oli yllättäen romahtanut, ja se oli vain maannut paikoillaan ja laskenut tarpeensa alleen. Hoitaja ei kuitenkaan ollut ilmoittanut asiasta koiran omistajalle tai eläinlääkärille.

Illalla hoitaja luuli koiran kuolleen. Hän laittoi koiran jätesäkkiin, jonka suuaukon solmi kiinni ja laittoi säkin muovikassiin. Yöllä hän jätti kassin Riihimäellä tien varteen peittäen kassin oksilla. Tosiasiassa henkilö ei ollut tarkemmin tarkastanut koiraa, joka oli tapahtuma-aikaan hengissä.

Koira oli purrut muovikassin rikki ja pääsyt muovikassista ylös, ja sivullinen löysi sen seuraavana illalla paikan lähettyviltä.

Kummallekin sakkoja

Koira toimitettiin hoitolaan, ja viiden päivän kuluttua valvontaeläinlääkäri päätyi lopettamaan tärisevän ja kivuliaan oloisen koiran.

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi koiranhoitajan 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen eläinsuojelurikoksesta. Koiran omistajalle annettiin asiassa 20 päiväsakon rangaistus eläinsuojelurikkomuksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme