Mainos
Mainos

Sakkoihin pahoinpitelystä tuomittu Teuvo Hakkarainen hovioikeuteen – Syyttäjä: Kollega joutui niskaleikkaukseen väkisinsuutelun seurauksena

Kesäkuussa sakkoihin tuomitun kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) pahoinpitely- ja ahdistelujuttu menee hovioikeuteen.

Katso videolta, kun Teuvo Hakkarainen saapui Helsingin käräjäoikeuteen kesäkuussa.

Hovioikeus on myöntänyt jatkokäsittelyluvan syyttäjälle, joka vaati käräjillä Hakkaraiselle ehdollista vankeutta ja valitti käräjätuomiosta.

Käräjäoikeuden mukaan Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) joulukuussa eduskunnan kahvilassa.

Käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että Hakkarainen tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin. Hakkarainen vetosi käräjillä siihen, että teko ei ollut tahallinen.

Syyttäjä pitää Hakkaraisen toimintaa vakavana

–  Asiassa on kysymys voimakkaan väkivallan kohdistumisesta kaulan alueelle, mistä on aiheutunut Veera Ruoholle pitkäkestoista kipua ja särkyä kaulan alueelle sekä järkytyksen aiheuttamaa unettomuutta.

STT kertoi kesäkuussa, että Ruoho jäi sairaslomalle niskaleikkauksen takia. Syyttäjä Velitskin mukaan leikkaus jouduttiin tekemään Hakkaraisen toiminnan takia. Velitski kertoo valituksessaan, että Ruohon vanha niskavamma alkoi oireilla joulukuisen väkivallan jälkeen ja johti kuukausia kestäneeseen kipuun ja särkyyn ja lopulta leikkaukseen.

Hakkarainen ei ole vielä toimittanut hovioikeudelle vastaustaan. Vastauspyynnön määräpäivä on lokakuun alussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme