Mainos
Mainos

Salaisten tietojen myyntiyritys: KRP:n rikostutkijan motiivin selvittely jatkuu

Kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkisen mukaan esitutkinta salaisten tietojen kauppaamisesta jatkuu vielä kuukausia. Vireillä on kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä. Esitutkinnassa pyritään selvittämään, miksi KRP:n rikostutkija yritti myydä MTV Uutisille salaista tietoa.

– Motiivi on asia, joita tulevissa jatkotutkimuksissa pyritään tarkoin selvittämään. Mitään varmaa ei tässä vaiheessa ole tiedossa, Mäkinen sanoo MTV Uutisille.

Tapausta on tutkittu törkeänä lahjuksen ottamisena ja virkasalaisuuden rikkomisena.

– Törkeä lahjuksen ottaminen tulee siitä, että toteutuessaan tämä tietovuoto, mitä hän ilmeisimmin oli suunnittelemassa, olisi saattanut vakavasti vaikeuttaa poliisin tiettyjä operaatioita, Mäkinen kertoo.

MTV kieltäytyi maksamasta. 

Mäkisen mukaan nyt selvitetään, oliko KRP:n rikostutkija yrittänyt kaupata tietoja aiemminkin. Esitutkinnassa on tutkittu epäillyn henkilökohtaisia tietokoneita ja puhelimia. Näillä tutkimuksilla on ollut ratkaiseva merkitys tietojen kauppaamisyrityksen selvittämisessä.

Jatkossa tutkinnassa käydään läpi myös hänen virkakäytössään olleet laitteet.

– Telepäätelaitteiden tutkinta jatkuu. Asiassa tullaan kuulustelemaan useita henkilöitä todistajina, Mäkinen kertoo.

Vaikka esitutkinta jatkuu, asia ei tule etenemään syyteharkintaan, koska KRP:n rikostutkija on kuollut. MTV:n uutisoidessa tietojen kauppaamisyrityksestä, tietoja kaupitelleen henkilöllisyys ei ollut toimituksen tiedossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme