Mainos
Mainos

Salakuljettajien konstit absurdeja: Tutkanpaljastin naamioitiin leikkiautoksi

Rajavartiolaitokselta kerrotaan, että toisinaan rajan yli yritetään salakuljettaa esineitä, jotka on naamioitu huomattavasti todellista luontoaan vaarattomammiksi.

Parhaiten rajavartiolaitoksen rikostorjuntayksikön päällikön Mikko Lehmuksen mieleen ovat jääneet leikkiautoksi naamioitu tutkanpaljastin, kännykkää erehdyttävästi muistuttava sähkölamautin sekä nyrkkiraudaksi paljastunut vyönsolki ja sytytin.

– Eteen on tullut myös kynän näköisiä esineitä, jotka toimivat pistooleina, Lehmus kertoo.

Päivittäisestä ilmiöstä ei ole kyse. Lehmuksen mukaan muuksi esineeksi naamioitujen vaarallisten esineiden löytyminen rajatarkastuksessa on melko harvinaista.

– Aseen ominainen muotohan rajoittaa naamioimista, hän toteaa.

Toisinaan rajavartiolaitoksen absurdeissa löydöissä ei ole kyse edes vaarallisista esineistä. Rajavartiostolta muistetaan tapaus 2000-luvun alusta, jossa muuten tyhjä junavaunu on kuljettanut mukanaan yllätyksen.

– Sieltä löytyi reisiamputaatiopotilaalle tarkoitettu puujalka.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot