Mainos
Mainos

Salaperäinen autotalli numero 25 – miksi Aarnion kaapissa oli Trevociin liittyviä papereita?

Esitutkintamateriaalista käy ilmi, että Aarnion vuokraamasta autotallista on löytynyt Trevociin ja sitä omistavaan toiseen yhtiöön liittyviä asiakirjoja. Aarnion mukaan kyseessä täytyy olla hänen työhönsä liittyvä asia.

Aarnio ei kuulustelussa kerro tietävänsä, kuka varastona toimivan autotallin omistaa.

– En tiedä, joku kundi, joka sen vuokrasi.

 Aarnio kertoo kuulustelussa, ettei tallia ole käyttänyt kukaan muu kuin hän. 

”Paperit kulkeutuneet duunikaapin mukana”

Kotietsinnässä sieltä on löytynyt Trevocin ja sitä omistavan yrityksen asiakirjoja, osa alkuperäisillä allekirjoituksilla.

Aarnion mukaan tavaroiden on täytynyt ”kulkeutua duunikaapin mukana”. Hänen näkemyksensä mukaan asiakirjat ovat olleet kaapissa ”jonkun tiedustelutoiminnan johdosta”. 

Yksi asiakirja on Trevoc-haarassa syytetyn United Brotherhood -johtajaksi epäillyn miehen sisarelle osoitettu lasku. Aarnio ei kuulustelussa osannut sanoa, miten tämän henkilön lasku liittyisi Helsingin huumepoliisin tiedustelutoimintaan ja onko nainen ollut tiedustelun kohteena. Myöhemmässä kuulustelussa Aarnio arvioi, että naisen taustaa olisi mahdollisesti tiedustelutoiminnassa selvitetty. 

Naista epäillään Trevoc-haarassa samasta rekisterimerkintärikoksesta Aarnion kanssa. Hän perusti vuonna 2009 yrityksen, jonka kaksi vuotta myöhemmin myi Aarnion kaverikseen nimeämälle Trevocin entiselle vastuuhenkilölle. Syytteen mukaan todellista määräysvaltaa tässä yhtiössä on käyttänyt Aarnio.

Miten "jengipomo" liittyy autotalliin?

Samasta, Aarnion varastona käyttämästä autotallista on löytynyt myös Trevoc-haarassa epäillyn, ns. ”jengipomon” rikostuomiot käsittävät asiakirjat. Aarnion mukaan nekin ovat kulkeutuneet varastoon rulokaapin mukana hänen työpaikaltaan.

Aarniolta on kysytty, onko tämä henkilö käynyt autotallissa?

– En usko.

Myös siihen, onko henkilöllä avain autotalliin, Aarnio on vastannut:

– En usko. 

Toisesta tallista löytyi salaista poliisimateriaalia

 Aarniolla on ollut käytössään toinenkin autotalli, josta vuokrasopimuksen on Aarnion muistaman mukaan tehnyt hänen vaimonsa. Tallissa on Aarnion mukaan säilytetty ”vuosien varrella kertynyttä romua”. Aarnion mukaan myös tässä toisessa tallissa on saattanut olla hänen työpaikaltaan kulkeutunutta tavaraa. Aarnio ei osannut tarkemmin arvioida, mihin esimerkiksi liittyivät cd-levyt, joissa oli salassa pidettävää aineistoa.

Kenen käytössä oleva puhelin löytyi lakanan sisältä?

 Molemmista autotalleista löytyneistä puhelimista ja sim-korteista Aarnio sanoo, ettei tiedä niiden alkuperää.

Autotallista numero 25 löytyi yksi matkapuhelin laskettelukäsineen sisältä, toinen ruskean kengän ja kolmas hyllyssä olleen vaalean lakanan sisältä. Lisäksi löytyi muita puhelimia ja tietokone.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme