Mainos
Mainos

Salon raha-auton ryöstäjät liikkeellä ainakin kolmella autolla – puhuivat suomea

Salon Suomusjärvellä tapahtui tänään aamulla arvokuljetusauton ryöstö. Ryöstäjiä oli viisi tai kuusi ja he olivat liikkeellä ainakin kolmella autolla. Poliisin mukaan tekijät olivat puhuneet suomea.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta ryöstöstä kello 8.40. Arvokuljetusauto oli pysäytetty moottoritielle ja aseistetut ryöstäjät olivat pakottaneet autossa yksin olleen kuljettajan ulos autosta. Poliisin mukaan autossa kuljetettiin rahaa.

Ryöstäjiä oli viisi tai kuusi ja he olivat liikkeellä ainakin kolmella autolla. Autoissa oli suomalaiset rekisterikilvet, ja poliisin mukaan tekijät olivat puhuneet suomea. Tekijät ovat edelleen karkuteillä, eikä heistä ole tietoa.   

Tekijät olivat varustautuneet konetuliaseilla ja ampuivat useita laukauksia. Tekijät uhkailivat myös räjähteillä, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Poliisin mukaan ryöstö oli hyvin ammattimainen.

– Ei tällaista ihan tavallinen kadunmies tee. Tämä on hyvin valmisteltu ja suunniteltu, poliisi sanoo.

Jäikö vain yritykseksi?

Ryöstäjät sytyttivät ryöstöpaikalla yhden auton palamaan aiheuttaakseen hämmennystä ja pakenivat muilla autoilla. Poliisi löysi myöhemmin kaksi pakoautoina käytettyä pakettiautoa ryöstöpaikan läheltä.

Ryöstön kohteena ollut turvallisuuspalveluihin erikoistunut yhtiö G4S Suomi kertoo tiedotteessa, että heidän saamiensa tietojen mukaan ryöstö jäi yritykseksi. Poliisi ei voi vielä vahvistaa sitä, saivatko ryöstäjät saalista vai eivät, sillä arvokuljetusauton tekninen tutkinta on vielä kesken.


Poliisin mukaan paikalla tehdään parhaillaan myös tarkastuksia räjähteiden varalta.   

– Meidän on suljettava pois mahdollisuus, että räjähteitä olisi, poliisi kertoo.

Ryöstön takia moottoritie on poikki Helsingin suuntaan Kivihovin kohdalla. Kiertotie on järjestetty, sillä moottoritie on poikki vielä useiden tuntien ajan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme