Mainos
Mainos

Salon ryöstäjät hajottivat kelikameran – ”Siihen oli kohdistettu väkivaltaa”

Salon rahakuljetusryöstön tekopaikan lähellä oleva liikennekamera oli todennäköisesti saatu pimenemään väkivalloin.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi vahvistaa MTV Uutisille, että Salon ryöstöpaikan lähistöä kuvannutta liikennekameraa oli peukaloitu.

– On selvää, että niihin on kohdistettu ulkoista väkivaltaa ja ne on saatu epäkuntoon.

MTV Uutiset kertoi torstaina, että Suomusjärven liikennekamera lähetti viimeisen kuvan torstaiaamuna kello 8.26, kun ilmoitus ryöstöstä saatiin kello 8.40.

Tavallisesti kelikamera lähettää kuvan 12 minuutin välein, mutta kello 8.38 kuvaa ei ollut lähetetty – kamera näytti pelkkää lumisadetta.

Poliisin mukaan ryöstöstä on tullut kohtuullisesti silminnäkijähavaintoja. Kolmella autolla liikkeellä olleet ryöstäjät tukkivat rahaa kuljettaneen arvokuljetusauton tien Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä ja pakottivat kuljettajan ulos autosta.

Tekijöillä oli pistoolit, joilla he ampuivat laukauksia ja uhkailivat räjähteillä. Kuljettaja ei kuitenkaan saanut fyysisiä vammoja. On viitteitä siitä, että tekijät olisivat harjoitelleet ryöstöä etukäteen, mutta se jäi siitä huolimatta yritykseksi.

Tekijöitä oli viisi tai kuusi ja he puhuivat suomea. He ovat edelleen pakosalla ja etsinnät ovat tällä hetkellä valtakunnalliset.

– Läpimurtoa ei ole vielä tullut ja sitä toivotaan vielä.

Poliisi tutkii tapausta törkeän ryöstön yrityksenä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme