Mainos
Mainos

Salon ryöstöyrityksestä epäiltyjen mökkielämää puitiin oikeudessa – musta huppu ja alkoholin määrä ihmetyttivät

Salon arvokuljetuksen ryöstöyritysjutussa käsiteltiin tänään tapahtumia salolaisella mökillä. Keskiössä oli se, kuka tai ketkä oleskelivat mökissä tammikuussa ennen ryöstöyritystä ja ryöstöyrityksen aikaan helmikuussa.  

Syyttäjän mukaan salolaista mökkiä on käytetty tukikohtana. Syyttäjä on todistellut syytettyjen oleskelua mökillä muun muassa teletiedoilla, mökin lämmityskuluilla ja takavarikoidun navigaattorin paikkaleimauksilla.  

Haalareihin ja huomioliiveihin sonnustautuneet ryöstäjät tukkivat helmikuussa arvokuljetusautolta tien ja pakottivat kuljettajan aseella uhaten autosta. He eivät kuitenkaan saaneet 900 000 euron saalista ulos autosta.  

Todistajan pulpetissa istuivat torstain aikana muun muassa veli, sisko ja äiti, jotka omistavat mökin. Aikuinen veli kertoi vuokranneensa mökin yhdelle ryöstön yrityksestä syytetylle.  

Syytetyt kiistävät olleensa osallisina ryöstöyrityksessä. Mökki on heidän mukaansa ollut aivan muussa käytössä ja yhteydenpito normaalia kavereiden välistä toimintaa. Lisäksi kaksi neljästä pääsyytetystä on kiistänyt edes nähneensä yhtä pääsyytetyistä aiemmin.  

Syyttäjä vaatii miesnelikolle vankeutta törkeän ryöstön yrityksestä.  

Perhe ei tunnistanut huppua

Mökin vuokrannut veli kertoi, että hän oli mennyt naisystävänsä kanssa lämmittämään mökkiä tammikuun jälkipuoliskolla syytettyä varten.

Veljen mukaan syytetyn oli tarkoitus viettää siellä hiihtolomaa lastensa kanssa. Mökki oli vuokralla muun muassa ryöstöyrityksen aikana.  

Veli sanoi, että vuokralainen oli löytynyt toisen pääsyytetyn kautta. Hän on työskennellyt mökin vuokranneen miehen yrityksessä.  

Syyttäjä esitteli veljelle, tämän siskolle ja äidille mökiltä löytynyttä mustaa huppua, johon oli tehty reikä suun kohdalle. Kukaan todistajista ei tunnistanut huppua mökin varusteistoon kuuluvaksi, vaikkakaan sisko ei osannut asiaa arvioida.  

Miehen äiti ehti myös kummastella mökillä käytetyn alkoholin määrää. Tyhjien olut- ja lonkerolaatikoiden lisäksi tästä kertoivat hänen mukaansa kadonneet lahjavodkat ja kadonnut viskipullo.  

– Minulla olisi mennyt aika kauan käyttää sellainen määrä alkoholia.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme