Mainos
Mainos

Sarjahukuttajan asianajaja kertoo viimeisestä puhelusta : "Piti hoitaa yksi asia"

Sarjahukutusjutussa tuomitun Pekka Seppäsen asianajaja Jukka Ketonen on ollut viimeksi kuukausi sitten yhteydessä päämieheensä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Seppäsen 14 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeus määräsi vapaana olleen Seppäsen vangittavaksi heti. Poliisi ei ole kuitenkaan onnistunut tavoittamaan Seppästä.

Oikeudessa miehen asianajajana toiminut Jukka Ketonen kertoo MTV Uutisille, että hän oli viimeksi yhteydessä Seppäseen noin kuukausi sitten.

– Hän soitti minulle. Silloin piti hoitaa joku muu kuin tähän oikeuskäsittelyyn liittyvä asia.

Ketonen mainitsee, että samassa puhelinkeskustelussa sivuttiin myös mahdollista vangitsemista.

– Keskusteltiin, että tällainen mahdollisuus on, varsinkin jos syyte menestyy kovin, niin silloin edessä on, että määrätään heti vangittavaksi. Hänellä oli se tieto, että näin voi käydä. Varmasti on tiedotusvälineitä seuraamalla saanut tiedon siitä, että hänet on määrätty vangittavaksi.

Kun tieto tuomiosta tiistaiaamuna tuli, Ketonen soitti välittömästi Seppäselle. Puhelu meni kuitenkin vastaajaan.

– Sanelin päätöksen pääpiirteittäin puhelinvastaajaan, mutta en tiedä, onko hän kuunnellut sitä. Mutta rumba alkoi heti, joten ei ole voinut välttyä siltä tiedolta.

Seppäsen nykyisestä olinpaikasta asianajajalla ei ole tietoa.

– Minulla on tiedossa ne muutamat paikat, missä hän on täällä Pohjois-Karjalassa majaillut. Poliisilla on nämä paikat vielä paremmin tiedossa ja ne paikat on varmasti käyty katsomassa. 

Tuomiosta valitettaneen hoviin

Ketonen tulee todennäköisesti valittamaan tuomiosta hovioikeuteen, vaikka päämiehen kantaa asiaan ei ole.

– Jos tuomitaan 14,5 vuoden vankeuteen, niin asiakkaan oikeusturvan kannalta nämä toimet on ehdottomasti tehtävä. Valituksenhan voi peruuttaa, jos päämieheni on toista mieltä. En ole ehtinyt tuomioon vielä kunnolla perehtyä, mutta varmasti tulemme vaatimaan valtaosan syytteiden hylkäämistä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme