Mainos
Mainos

Sarjahukuttajan kanssa löytynyttä naista epäillään suojelusta – puhutettiin jo aikaisemmin

Itä-Suomen poliisi kertoo epäilevänsä sarjahukuttajan kanssa ollutta naista rikoksen tekijän suojelemisesta. Lisäksi tuttavaa puhuteltiin jo useampi päivä ennen kuin Seppänen tavoitettiin.

Sarjahukuttamisista tuomittu Pekka Tapani Seppänen jäi kiinni lauantaina aamupäivästä Joensuussa. Seppänen oli 57-vuotiaan naisen omistaman auton kyydissä ja kiinniotto sujui rauhallisesti. 

Poliisin mukaan kotietsintä naisen asunnolle tehtiin viime viikon keskiviikkona sarjahukuttajan löytämiseksi. Tällöin naista puhutettiin, mutta silloin naisella ei oman kertomansa mukaan ollut tietoa Seppäsen olinpaikasta. 

– Tässä vaiheessa on syytä epäillä naista rikoksesta, sillä hän on kuljettanut etsintäkuulutettua Seppästä autollaan ja on syytä olettaa, että on mahdollisesti vaikeuttanut etsintäkuulutetun Seppäsen löytymistä piilottelemalla häntä, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Poliisi kuulusteli naista jo viikonloppuna rikoksesta epäilynä. Maksimirangaistus rikoksentekijän suojelemisesta on vuosi vankeutta. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Tapani Seppäsen yli 14 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Seppänen sai tuomiot myös kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta.

Seppänen ehti olla monta päivää oikeuden tavoittamattomissa. Poliisi kertoo, ettei sillä ole intressiä selvittää missä Seppänen on oleskellut tuomion julistamisen ja kiinnioton välisenä aikana, koska miestä ei epäillä rikoksesta.

– Poliisi pyrkii selvittämään ainoastaan sen, miten rikoksesta epäilty nainen oli Seppäsen kanssa tekemisissä edellä mainittuna aikana, tiedotteessa linjataan.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme