Mainos
Mainos

Venesurmajutun todistaja: Äitini käsityksen mukaan hänet yritettiin tappaa – "Kun autosta työntäminen ei onnistunut, piti yrittää hukuttaa"

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa kuultiin alkuillasta naista, jonka äiti tukehtui syytetyn kotona vuonna 2008. Kontiolahtelaista miestä ei kuitenkaan syytetä videoyhteydellä kuullun naisen äidin tappamisesta.

Naisen mukaan hänen äitinsä oli kokenut, että hänet yritettiin hukuttaa vuoden 2007 veneretkellä. Jo aiemmin hänen äitinsä kertonut, että hänet oli heitetty ulos liikkuvasta autosta.

– Äitini käsityksen mukaan se (vuoden 2007 veneen kaatuminen) oli hukuttamisyritys, Kun autosta työntäminen ei onnistunut, niin piti vielä yrittää hukuttaa, nainen sanoi edesmenneen äitinsä kertomuksesta.

Veneessä ollut äiti oli kertonut tytölle, että porukasta voi olla hankala päästä hengistä pois. Nainen ei ollut halunnut kertoa asioista tarkasti tyttärelleen, koska pelkäsi tämän joutuvan vaaraan.

Nainen sanoi tietoa olleen muun muassa seksuaalirikoksista.

– Se melkeinpä kuulosti minulle ihmiskaupalta. Äiti kertoi vähän ympäripyöreästi, etten tietäisi asioista liikaa. Ymmärtämäni mukaan (syytetyn) kotona toinen mies olisi joutunut toisen seksuaalisen toiminnan kohteeksi tahtomattaan.

Puolustus kysyi myöhemmin, oliko nainen varmasti saanut tiedon äidiltään. Tällöin nainen sanoi, ettei ollut sataprosenttisen varma, onko kuullut asioista suoraan äidiltään vai esimerkiksi hoitohenkilökunnan raporteista.

Kontiolahtelaista miestä syytetään kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä vuosina 2007–2014. Lisäksi syyttäjä vaatii hänelle tuomiota parituksesta, pahoinpitelystä ja alkoholirikoksesta.

Syytetty on kiistänyt rikokset.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme