Mainos
Mainos

Sarjatuliaseita ja katkaistu haulikko: Valtaisa asetakavarikko huumerikostutkinnassa – "kertarykäisyllä poikkeuksellinen"

Poliisi teki vantaalaisesta yksityisasunnosta viime kuussa poikkeuksellisen suuren asetakavarikon. Kotietsinnässä löydettiin yhteensä 35 ampuma-asetta, muun muassa sarjatulta ampuva rynnäkkökivääri, katkaistu haulikko sekä konepistooli.

Tapaus selvisi huumausainerikoksen tiimoilta keski-ikäisen miehen kotiin tehdyssä kotietsinnässä. Kotietsinnässä löytyikin huumeiden sijaan aikamoinen arsenaali ampuma-aseita, niiden tarvikkeita ja patruunoita.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsän mukaan näin suuri asetakavarikko on harvinainen.

– Henkilökohtaisesti uralla ei ole sattunut näin isoa ampuma-asetakavarikkoa. Yleensä saadaan ase tai kaksi, mutta kertarykäisyllä tämä on selvästi poikkeuksellinen.

Osaan aseista epäillyllä oli asianmukainen lupa, mutta suurimpaan osaan lupaa ei ollut. Poliisin ensiarvion mukaan ainakin osa sarjatuliaseista ja katkaistu haulikko olisivat toimintakuntoisia, mutta asiaa selvitellään edelleen. Tutkittavien aseiden määrästä johtuen lausuntojen saamiseen kaikista aseista menee rikoskomisario Jämsän mukaan viikkoja.

Aseiden taustaa selvitetään

Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa siitä, miksi aseet olivat miehen hallussa, mutta tämän luvallisista aseista voi päätellä tämän olevan alan harrastaja. Nyt poliisi selvittää, miten luvattomat aseet ovat miehen haltuun kulkeutuneet tai miten hän on ne hankkinut. Poliisi selvittää esimerkiksi onko aseet anastettu.

Poliisin tietoon ei ole tullut syitä epäillä miehellä olevan yhteksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ampuma-aserikoksena. Myös muut rikosnimikkeet voivat tulla kyseeseen aseiden historiasta riippuen. Mies on vangittu tapauksen johdosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme