Mainos
Mainos

Sastamalalaisen teurastamon johtaja ja työntekijöitä tuomittiin eläinsuojelurikoksesta

Sastamalalaisen teurastamon johtaja ja seitsemän työntekijää tuomittiin sakkoihin eläinsuojelurikoksista Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Rikokset tapahtuivat aikavälillä 2013–2015.

Oikeuden mukaan teurastettaville eläimille oli aiheutettu tarpeetonta kipua ja tuskaa. Oikeus hyväksyi eläinaktivistien salaa kuvaaman ja myöhemmin Ylen MOT-ohjelmassa esitetyn videomateriaalin todisteeksi. Yksi aktivisteista tuomittiin viime vuonna kuvaamiseen osallistumisesta.

Syyttäjä vaati syytetyille eläintenpitokieltoa ja sakkoja eläinten kaltoinkohtelusta. Eläimiä oli muun muassa lyöty ja odotutettu tilassa, jossa oli samaan aikaan teurastettu muita eläimiä.

Yhtiölle vaadittiin vähintään 15 000 euron yhteisösakkoa. Oikeus hylkäsi vaatimukset eläintenpitokiellosta ja yhteisösakosta. Teurastamo on mennyt konkurssiin ja sen toiminta on lakannut.

Varoitus: Alla oleva video voi järkyttää herkimpiä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot