Mainos
Mainos

Sastamalan kuolonkolarin aiheuttajalla rikostaustaa: Rattijuopumuksia, omaisuusrikoksia...

Sastamalan kuolonkolarin aiheuttanut mies on aiemminkin joutunut poliisin kanssa tekemisiin, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Pasi Nieminen.

– Hänet on tuomittu vuosien mittaan muun muassa omaisuusrikoksista, liikennerikkomuksista ja rattijuopumuksista. En kuitenkaan luonnehtisi häntä erityisen kovaksi rikolliseksi, sanoo Nieminen STT:lle.

Epäilty, 35-vuotias nokialaismies, on poliisin mukaan kuulusteluissa kertonut, että halusi surmata itsensä.

Mies kertoi poliisille, että luuli mopoautoa isommaksi ajoneuvoksi. Häntä kuulusteltiin eilen. Poliisin mukaan epäilty ei ole muistanut tapahtumia tarkkaan.

– Tätä asiaa koetetaan selventää, sanoo Nieminen.

Onnettomuudessa kuolivat 17-vuotias poika ja samanikäinen tyttö. Molemmat asuivat Sastamalassa.

Lähtöä edelsi perheriita

Ennen kolaria poliisi oli hälytetty miehen kotiin perheriidan vuoksi. Ennen kuin poliisipartio ehti paikalle, perheenjäsen kertoi hätäkeskukseen miehen poistuneen kotoa autolla.

Epäilty oli poliisin mukaan 1,42 promillen humalassa. Mies kertoi poliisille syöneensä myös hänelle määrättyjä lääkkeitä. Epäilty on ollut poliisin mukaan itsetuhoinen jo aiemmin.

Poliisi esittää miestä vangittavaksi huomenna.

Epäilty on ollut sairaalahoidossa, mutta hänen vammansa ovat poliisin mukaan lieviä. Hänet on määrä siirtää poliisin tiloihin tämän päivän aikana.

Tutkitaan kahtena tappona

Kuolonkolari tapahtui valtatiellä 12 Sastamalan ja Nokian rajalla lauantai-iltana noin kello 19.40. Tapausta tutkitaan kahtena tappona, törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisin mukaan silminnäkijöiden kertomuksista on käynyt ilmi, että epäilty ohjasi auton tarkoituksella vastaantulevien kaistalle. Ajonopeudesta ei ole vielä varmuutta, mutta poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että mies ei ajanut erityistä ylinopeutta.

Onnettomuuspaikalla ei ole katuvaloja. Epäillyn autossa ei etupuolella ollut muita valoja kuin toisen puolen huomiovalo. Ennen kuolonkolaria hän oli törmännyt tien vieressä olleeseen betoniseen kaivonrenkaaseen.

– Todennäköisesti siinä on tullut vaurioita ja mahdollisesti on mennyt auton valojakin rikki, sanoo rikoskomisario Nieminen.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme