Mainos
Mainos

Sastamalan kuolonkolarin kuskilla taustallaan rikosten lisäksi talousvaikeuksia

Useiden huumausaine-, perheväkivalta ja liikennerikostuomioiden lisäksi Sastamalan mopoautoturman aiheuttajaksi epäillyllä miehellä on ollut vaikeuksia maksaa perintään vietyjä laskuja ja pikavippejä. Hänet on myös tuomittu petoksesta ja ollut epäiltynä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi joulukuussa tuomion, jossa mies velvoitettiin maksamaan perintäyhtiö Lindorff oy:lle yhteensä yli 3000 euroa. Saatavat ovat peräisin konkurssiin menneeltä kauppaketjulta Anttilalta. Oikeuden päätöksessä miehen kerrotaan jättäneen maksamatta postimyynnistä hankituista kodintuotteista lähetettyjä laskuja.

Maksamattomat laskut ovat erääntyneet vuosina 2008 ja 2009. Noihin aikoihin mies tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa maksamaan velkojaan myös kahdelle pikavippiyhtiölle. Maksamattomia lainoja miehellä oli yhteensä muutaman sadan euron edestä.

Vuonna 2013 käräjäoikeus langetti miehelle petostuomion, sillä mies oli loppuvuodesta 2012 ja alkuvuodesta 2013 nostanut Kansaneläkelaitokselta työttömyysturvaa tuhansien eurojen edestä, vaikka hän oli ollut töissä ja saanut palkkaa.

Vuonna 2010 mies oli käräjäoikeudessa syytettynä törkeästä maksuvälinepetoksesta. Syyttäjän mukaan mies oli käyttänyt työnantajansa luottokorttia luvatta polttoaineen ostamiseen yli 20 000 euron arvosta tai luovuttanut kortin luvatta eteenpäin. Lyhyen ajan sisällä 63 eri kerralla ostettu polttoaine oli syyttäjän mukaan jäänyt kateisiin.

Mies kiisti syytteet ja kertoi oikeudessa, ettei ole käyttänyt korttia tai luovuttanut sitä toiselle henkilölle. Miehen mukaan kortti oli hukkunut juhlissa kadonneen lompakon mukana. Oikeus hylkäsi miestä vastaan nostetut syytteet, sillä näyttöä siitä, että mies olisi käyttänyt korttia, ei ollut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme