Mainos
Mainos

Satudarah MC -moottoripyöräjengin jäseniä epäillään törkeistä omaisuus- ja väkivaltarikoksista

Poliisi on saanut valmiiksi rikosvyyhdin tutkinnan, jossa Satudarah MC -moottoripyöräjengin jäseniä on epäiltyinä törkeistä omaisuus-, väkivalta- ja kiristysrikoksista.

Poliisi epäilee suurimman osan teoista liittyvän jengin toiminnan rahoittamiseen ja huumekauppoihin liittyvien velkojen perintään. Tutkinnan aikana poliisi takavarikoi muun muassa aseita, huumeita ja varastettua tavaraa.

Tutkinta aloitettiin epäillyllä törkeästä huumausainerikoksesta, johon liittyi viisi jengin jäsentä, poliisi kertoo. Tutkintaa tehtiin yhdessä Ruotsin poliisin kanssa, sillä tapauksella oli kytkös Ruotsiin.

Toukokuussa poliisi otti kiinni neljä jengin jäsentä epäiltynä törkeästä ryöstöstä. Kaikkiaan kesän aikana poliisi selvitti yhteensä 11:tä tapahtumaa, joissa epäillään muun muassa törkeää kiristyksen yritystä, törkeää pahoinpitelyä ja törkeää vapauden riistoa.

Neljä jengin jäsentä on yhä tutkintavankeudessa. Jengin presidentti kuoli poliisin mukaan toukokuussa liikenneonnettomuudessa.

Kokonaisuus siirtyy tänään syyttäjälle syyteharkintaan.

Satudarah MC on perustettu 1990-luvun alussa Hollannissa. Se on poliisin mukaan merkittävä kansainvälinen rikollisryhmä Euroopassa erityisesti huumekaupan ja väkivaltaisuutensa vuoksi.

Tutkinta on vaikeuttanut merkittävästi Satudarahin rantautumista Suomeen, poliisi arvioi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme